En bra hundsalong i Västerås

En bra hundsalong i Västerås

Idag ska jag ta med mig min hund Charles till en hundsalong här i Västerås. Där ska han få ett bad och bli fönas och borstad. Jag vet att man även kan få hjälp med kloklippning om man känner att man behöver det. Men som tur är så har vi övat på tassvård och att klippa klor sedan han var liten valp så han ligger bara och sover när jag gör det på honom nu. Men så har jag en så liten dusch och det blir så lätt stopp i avloppsbrunnen av all hans päls, så därför är det skönt att istället ta med honom till en hundsalong och göra det där.

Första gången var han lite skeptisk men när han väl blev schamponerad och fick stå där och bli duschad i det sköna vattnet så syntes det att han tyckte det var väldigt skönt trots allt. Sedan hade han kollat lite misstänksamt på fönen och inte riktigt gillat att det lät så mycket, men när han kände den varma luften blåsa i pälsen så slappnade han snart av. Det är skönt också att se hur lugna och metodiska de är på hundsalongen, ingen stress och massa lugnande beröm. Sen brukar de fråga om de får ge en hundgodis efteråt och det får de såklart.

?Så idag ska vi alltså gå dit igen och göra honom lite vårfin och det tror jag han kommer uppskatta att bli ompysslad lite extra. Det vanliga underhållet gör vi ju regelbundet här hemma, men då och då mår de och deras päls gott av en grundlig rengöring. Jag tänker att precis som jag tycker det är skönt och avslappnande att boka mig på en må bra-behandling då och då, så är min bästa Charles också värd det. Ha nu en underbar dag så hörs vi snart igen!


Kommentarer är stängda.